MILEN1ST & C.M.

Той се казва Милен Балбузанов или Мilen1st и е на 31 години от град Русе. Прекарал е 9 години в чужбина – в Холандия и Кипър по 2 и 5 в Дания, но в момента живее в София. Милен е артист, който обожава буквите от малък, винаги се е занимавал с тях под една или друга форма, но преди 8 години открива калиграфията и от тогава тя е неговия живот. Занимава се още с видео (заснемане и обработване), графичен дизайн, а покрай това, с което се занимава е създал и още много други и различни неща, както ще разберете сами от това интервю.

 

GOLOKA: Създател си на най-голямата платформа за калиграфия в света Calligraphy Masters. Социалните ти медии са със стотици хиляди последователи. Кажи ни как започна всичко?

Milen1st: 2013 малко след като се бях преместил в Копенхаген се занимавах с типография, лого и логотайп дизайн и един ден, докато търсех някакъв шрифт попаднах на видео ревю на Pilot Parallel Pens (писалки за калиграфия) от Theosone. Тогава се запознах с калиграфията и нещо кликна в мен и някак си знаех, че искам да се занимавам с това до края на живота ми. Една година практикувах, търсих информация, артисти и какво ли не за калиграфията, но тогава в интернет нямаше почти нищо, а това което имаше беше старо и не ми вършеше никаква работа. Един ден просто се ядосах и началото на 2014 стартирах проекта Calligraphy Masters, като събрах 5-6 калиграфа, които ме вдъхновяваха и първият, който каза „ДА!“ на идеята и стана част от това беше точно Theosone. Не съм имал никакви грандиозни планове или цели, просто създадох това, което ми липсваше и от което имах нужда и някак си се оказа, че е нещото, от което още много други хора са имали нужда. Така стигнах до днес, 7 години по-късно живея калиграфията всеки ден и нощ, отдал съм душата и сърцето си на това и резултатите са на лице. Над 1,2 милиона последователи във Facebook, Instagram и YouTube, което е чудесно, но много отдавна тези цифри спряха да имат значение за мен. По-важно е това, което се гради и ще остане. 

GOLOKA: Тези резултати са плод на сериозна и упорита работа, но доколкото те познаваме знаем, че си абсолютен работохолик. Какви са трудностите, които срещаш и как запазваш ентусиазма си през цялото време? Стига ли ти времето за всичко, как успяваш да бълваш постоянно интересни неща?

Milen1st: Не знам дали ми е трудно, може би ми е, но аз правя това, което обичам и дори да има моменти, когато е “трудно” или съм се отчаял и не знам какво да правя, като погледна цялостната картинка знам, че напълно си заслужава. Със сигурност отнема много време, енергия и саможертви, но когато правиш това, което обичаш, не мисля че тези неща са от значение. Как ми стига времето? Не ми стига, ако можех да съществувам без да спя и само да работя, бих го направил, но за жалост телата ни имат нужда от презареждане. Старая се, полагам грижи и експериментирам с нови начини да организирам времето си по-добре, но все още има какво да се желае. Как успявам? Бъдейки благодарен за мястото, на което се намирам, хората които познавам и нещата, с които се занимавам, както и всички цели, които гоня ме карат да успявам с всички тези предизвикателства. Често нещата се случват много по-бавно, от колкото може или ми се иска, но всеки има собственото си темпо и време.

GOLOKA: Какво обичаш да правиш най-много, освен калиграфията, разбира се?

Milen1st: Да пиша калиграфия! 😃😃 Движейки цялата тази платформа, често нямам време за собственото си изкуство и да седна да пиша, а аз съм болен от хиперграфия и мога да пиша с часове без да спирам, това е моята медитация. Обичам да пътувам, колкото и да звучи като клише, но на мен ми е много засилено в природата и мога постоянно да пътувам. Да слушам музика, да чета книги и да плувам, макар че много рядко ми се случва, а ако мога ще плувам всеки ден!

 

GOLOKA: Кога и от кого чу за GOLOKA? Какво мислиш за бранда?

Milen1st: Мисля, че през 2014, в годината на създаването му, гледах някакво интервю на Илйо от 50stotinki с NASIMO, ако не се лъжа. Няколко месеца след това се бях прибрал до България се запознах лично и с Герата и с NASIMO, и от самото начало много се кефя и подкрепям бранда. Харесва ми, че е български, че е за артисти, за млади хора, за осъзнати и бутащи.

GOLOKA:  Има ли нещо ново, което предстои да се случи около теб?

Milen1st: Не съм от хората, които споделят много лични неща, още повече обществено, но дойде момента да излязат много яки нови неща от GOLOKA, в които имам пръст и четка 😃 На 12.04.2021 пускаме уникална супер лимитирана колекция от само 3 артикула по 1 бройка. Следете сайта на GOLOKA за да не я пропуснете.

GOLOKA:  Какво би казал на нашите читатели и последователи?

Milen1st: Да вярват в себе си, да не се отказват от целите и мечтите си, да натискат много, много повече от всички останали и да имат ТЪРПЕНИЕ! #ДЕЙСТВАЙ #GOFORIT

  Абонирайте се за НОВИНИТЕ на GOLOKA и станете част от бандата, за да сте в час с всички нови продукти, промоции, събития и интересни #дейни агенти на светлината. За още повече ни следете в инстаграм: @golokawear и @golokagang

 #действай #goforit #golokawear #golokagang #golokafest

СКОРОШНИ ПУБЛИКАЦИИ
СТАНИ ЕДИН ОТ НАС

СТАНИ ЕДИН ОТ НАС

Информирай се за нашите нови продукти, промоции и събития.

You have Successfully Subscribed!

0
  0
  ВАШАТА ПОРЪЧКА
  Не сте избрали продуктОбратно към магазина
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Available Coupons
   freeship Get 0.90 лв. off
   freeshop1010 Get 0.00 лв. off
   glk4life Get 20% off
   glkab20 Get 20% off Aleksandra Bobanova
   glkan20 Get 20% off Andreaq Nankova
   glkap20 Get 20% off Alexander Petkov
   glkas20 Get 20% off Asya Shumelova
   glkbr20 Get 20% off
   glkdd20 Get 20% off Dimcho Dimov
   glkdg20 Get 20% off Dimitar Goranov
   glkdt20 Get 20% off Djuliana Toneva
   glkep20 Get 20% off Elena Petkova
   glkgs20 Get 20% off Gradimir Stoyanov
   glkjb20 Get 20% off Jorkata Brat
   glkkad20 Get 20% off Kamen Dimitrov
   glkkd20 Get 20% off Kristina Delcheva
   glkkm20 Get 20% off Kristiyan Marinov
   glkks20 Get 20% off
   glklb20 Get 20% off Lora-Maria Boycheva
   glkms20 Get 20% off Milen Stoilov
   glkod20 Get 20% off Darena Decheva
   glkpm20 Get 20% off Preslav Manolov
   glksb20 Get 20% off Stefan Bakargjiev
   glksh20 Get 20% off Seleydin Hasanov
   glkss20 Get 20% off Slavena Stefanova
   glkst20 Get 20% off Sofiya Terziiska
   glkstt20 Get 20% off Stanislav Tashkov
   glktb20 Get 20% off
   glktk20 Get 20% off Tsveta Komitska
   glkvi20 Get 20% off Vasil Iliev
   glkvv20 Get 20% off Vasil Velev
   glkya20 Get 20% off Yasen Avramov
   Unavailable Coupons
   0mu5rmvg Get 10% off
   41cnkjhd Get 10% off
   5odoiqlt Get 10% off
   9f1omjhs Get 10% off
   9soqrryf Get 10% off
   c8eboaas Get 10% off
   cnsbav9x Get 10% off
   eqaszmdq Get 10% off
   gawgez67 Get 10% off
   glk10dec Get 10% off
   glkb15 Get 15% off
   go4love Get 15% off
   go4love15 Get 15% off
   hlm4qndp Get 10% off
   lkwangqn Get 10% off
   lyvjwrgh Get 10% off
   mrea1fcv Get 10% off
   nrlrkcvm Get 10% off
   pq3qi1ac Get 10% off
   urzl14ku Get 10% off
   v7mdcgii Get 10% off
   vv8hlwza Get 10% off
   x0c0jv7k Get 10% off
   x7cju1rv Get 10% off
   x8ahgjlx Get 10% off
   xgzcokyb Get 10% off
   zjw2egwt Get 10% off